Planeta 🌎

Să mă gândesc… Nimic. Nu-i nimic nou. Toate sunt la fel ca la început. Poate la începutul acestei Lumi. Că dacă suntem puțintel numai, deștepți, o să ne dăm seama : Terra era caldă de tot, atunci când a fost făcută, aici pe Terra erau animale preistorice, care au dispărut în momentul în care Terra a căpătat anotimpuri. Unii vor spune că ar fi putut trăi pe brâul care înconjoară planeta, de la un tropic la celălalt. Nu, n-ar fi putut, pentru acele ființe, era deja prea rece, cele cincizeci de grade Celsius, erau un fleac și lor le era frig. Și s-au dus pentru întotdeauna. Într-o oarecare măsură, ăștia care au scris și au făcut serialul Game of the thrones, au nimerit-o : dragonii închipuie dinozaurii, care puteau supraviețui la temperaturi care pentru om, pentru unele plante, pentru unii pești, pentru unele animale, pentru unele păsări, toate viețuind astăzi pe Terra, nu ar fi fost posibil. Nu știu dacă un cataclism a răcit Terra, sau axa ei s-a mutat de la sine.. Ceea ce nu e posibil : planetele au traiectorii fixe, și legea lui Bohr e doar o teorie care deocamdată nu se poate clarifica, fiindcă nu se poate. Ceea ce înseamnă că doar un cataclism a răcit Planeta. Poate un uriaș meteorit. O izbitură a unui uriaș corp, a cărui masă nu a fost posibil să fie tratată ca o muscă-n supă, a făcut posibilă răcirea Planetei. Condițiile de viață s-au schimbat : unii au dispărut, alții au primit nesperata șansă de a le fi bine. Acuma, unii cercetători spun că o ploaie de meteoriți s-ar fi abătut peste Terra. Nu se poate : ar fi găurit atmosfera în mii de locuri, s-ar fi scurs ozonul în spații, viața ar fi fost total imposibilă pentru oricine, Terra ar fi fost un fel de Marte, lipsit de apă, aer, ar fi rămas un imens pustiu. Mii de meteoriți? Păi de unde ? A mai existat o planetă în sistemul nostru solar, pe care nebunii au făcut-o praf? Ce, erau și acolo ruși și americani, descoperiseră bomba atomică, și au făcut una de miliarde de megatone? Imposibil. Deși asta ar putea fi singura explicație plauzibilă, a ipotezei,, focului din cer”.
Între a crede și a-ți așeza convingerile pe deducții logice, stă omul care are putere de discernământ. Terra, ori a primit un impuls dinafară, ori experimentele tâmpite, o fac să se încălzească în anumite arii geografice și să înghețe în altele. Demonstrând altă teorie : vichingii care au ajuns pe continentul încă nenumit în acele timpuri, și căreia noi îi spunem America. America îngheață la propriu, troienele îi ucid oamenii care n-au nici un pic de creier și n-au știut niciodată că parțial continentul ăla era ascuns sub ghețuri veșnice. Uraganele îl spulberă dintr-un punct cardinal într-altul.. Ca și cum nu ar fi trebuit descoperit, ori măcar populat. Ca și cum Isabella a Spaniei, ar fi fost profet, când a rostit :,, Du-te. Și dacă pământul pe care îl cauți nu există, Dumnezeu îl va crea pentru a-ți răsplăti îndrăzneala. „.

Și nu-mi pasă! Cum e clima? Cum vrea Planeta. Cum poate. Cum încă ne mai duce în spinare ca pe milogi. Ca pe idioți. Ca pe nebuni care stau cu degetul pe butonul care le va spulbera ultima șansă.
Nu sunt pro ecologism. Dar nici pro experiențe care vor spulbera Terra în miliarde de miliarde de particule… Meteoriți care vor distruge atmosfera unei noi planete aflate la început.
Un soi de nebunie generalizată..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.